fbpx

Sådan undgår du, at din ladcykel bliver stjålet

Især i de større byer er cykeltyverier ret almindelige, og særligt ladcykler er i høj kurs, da de har en høj værdi og er lette at sælge videre. Du kan ikke gardere dig 100 % mod cykeltyveri, men der er alligevel meget, du kan gøre for at mindske risikoen for, at en tyv får fingrene i din cykel. Læs videre her, og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at undgå tyveri af ladcykel.

Hav styr på din cykelforsikring

Et godt sted at starte, når du vil undgå tyveri af ladcykel, er at sørge for, at din ladcykel rent faktisk er dækket, hvis uheldet er ude, og du får den stjålet. De fleste ulykkesforsikringer dækker nemlig kun cykler op til en bestemt værdi, og i mange tilfælde vil du derfor skulle have en udvidet dækning eller en separat forsikring til din ladcykel, hvis den skal dækkes ved tyveri. Prisen på udvidet dækning eller en separat ekstra cykelforsikring varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så undersøg gerne markedet for at få den bedste pris og dækning.

Få cyklen til at skille sig ud fra mængden

Står du med en splinterny cykel, kan det føles som en skør idé at lave semi-permanente ændringer i den måde, som cyklen ser ud på. Ikke desto mindre falder sandsynligheden for, at en cykeltyv vil finde din ladcykel interessant, hvis den har et meget personligt udtryk, der gør den nem at genkende og mindre eftertragtet ved videresalg. Nogle vælger at spraymale kassen, men du kan eksempelvis også sætte klistermærker på eller lade ungerne om at svinge penslen. 

Køb en kraftig kædelås

Udover den almindelige, fastmonterede ringlås/baglås, der sidder på ladcyklen, bør du også investere i en forsikringsgodkendt kædelås (skal være godkendt af Dansk Varefakta Nævn – DVN). Kædelåsen skal have en solid tykkelse og med en god længde, så du nemt kan låse din cykel fast uanset, hvor du ønsker at parkere den. 

At låse ladcyklen med mindst to forskellige cykellåse gør det mere tidskrævende for tyven at stjæle din cykel – og er der noget, som en cykeltyv sjældent har meget af, så er det tid. Samtidig kræver det værktøj at bryde igennem en kædelås, og brug af værktøj vækker typisk opsigt – noget som tyvene bestemt heller ikke bryder sig om. 

Lås altid ladcyklen fast til noget, og sørg for at låse korrekt

Vil du undgå tyveri af ladcyklen, skal du altid huske at låse cyklen – også selvom du bare lige skal et hurtigt smut ind for at handle. Lås den fastmonterede ringlås på cyklen, og lås kædelåsen fast til eksempelvis en lygtepæl, stolpe eller andre nagelfaste ting, der ikke lige kan flyttes på. Sæt kædelåsen på stellet – ikke gennem hjul eller på styr eller bagagebærer, der på de fleste ladcykler nemt vil kunne afmonteres på et øjeblik, hvorefter tyven kan tage resten af ladcyklen med sig. 

Parker et befærdet sted, og tag batteriet med dig

Det kan være nærliggende at stille din ladcykel i en baggård eller andet roligt sted, men faktisk er det bedst at parkere den ud til åben gade, hvor flere passerer forbi. Det gør det sværere for en tyv at stjæle cyklen, uden at nogen ser det. Har du en elcykel, bør du altid tage batteriet med dig, når du forlader cyklen, da en cykel uden batteri er mindre eftertragtet at stjæle. 

Gem de papirer, du har på ladcyklen

Sidst, men ikke mindst: Du kan gøre nok så meget for at undgå tyveri af ladcykel. Sker det alligevel, at din cykel bliver stjålet, er det vigtigt, at du har faktura og låsebevis med stelnummer i orden, så du kan melde cyklen stjålet til politi og forsikring.

Share:

Black Iron Horse

Table of Contents

Related Posts

Sådan undgår du, at din ladcykel bliver stjålet

Især i de større byer er cykeltyverier ret almindelige, og særligt ladcykler er i høj kurs, da de har en høj værdi og er lette at sælge videre. Du kan ikke gardere dig 100 % mod cykeltyveri, men der er alligevel meget, du kan gøre for at mindske risikoen for, at en tyv får fingrene

Skal børn have cykelhjelm på i ladcykel?

Er det egentlig lovpligtigt at give børn cykelhjelm på, når de er med på tur i ladcyklen, og hvad gør man med cykelhjelm til de helt små babyer? Få svar på alt om børn og cykelhjelme i ladcykler her. Hvad siger loven om cykelhjelme til børn i ladcyklen? De fleste af os ved godt, at

Scroll to Top