fbpx

Historien

Navnet Black Iron Horse er hentet fra 1700-tallets Vesterbro, hvor vi har vores værksted. Dengang fandtes en række gæstgiverier, der alle hed noget med hest: Grønne Hest, Hvide Hest, Gule Hest og længst ude lå Sorte Hest. Det var dog først i 1771, at det nuværende hus blev opført, og stedet fik navnet Sorte Hest.

Sorte hest

På Sorte Hest kunne bønder og vejfarende finde nattely og få en lille en over tørsten – og endda i første parket til dramatiske begivenheder. På den anden side af landevejen lå nemlig byens rettersted, hvor greverne Struense og Brandt efter de offentlige henrettelser i 1772 blev udstillet på hjul og stejle. Det er her, vi – under langt mere fredelige omstændigheder – har værksted i dag.

lars Leikier

Det er disse blandede forhold, der gav navn til vores første cykel, Sorte JernHest, der så dagens lys i 1996. Her havde smeden Lars Leikier modtaget et legat fra Carlsberg til at udvikle en ny cykeltype. Resultatet blev den berømte Leikier-cykel. To år senere var Lars klar med sin næste opfindelse, da han sammen med sin samarbejdspartner lancerede ladcyklen, der drejede på baghjulet. Designet var unikt, da det ikke alene tillader cyklen at vende på en tallerken, men også er mere anvendeligt, fordi cyklens manøvredygtighed ikke svækkes af lasten – tværtimod. I dag er Lars fortsat fast inventar på værkstedet og garant for godt håndværk og omhu.

Black iron horse

Det unikke styresystem har i dag næsten 25 år på bagen, og det har vist sig at være mere end holdbart. Leikier har svejset mange tusinde cykler på værkstedet på Vesterbro, og de første cykler kører fortsat rundt på vejene. I dag er cyklerne udstyret med moderne teknologi som fx elmotor, og designet har fået en gevaldig opdatering, så cyklerne i dag fremstår lettere og mere elegante, men det unikke styresystem, der gør manøvreringen legende let, er det samme. De omfattende opdateringer betød også, at vi skiftede navn fra Sorte Jernhest til Black Iron Horse.

Scroll til toppen

Book en prøvekørsel

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.